Casă modernă, în stil minimalist, cu parter, etaj și terasă circulabilă, în suprafață utilă de 200 m.p.

Un cuplu tânăr, fără copii, cu viață socială activă și puțin timp pentru întreținerea proprietății,
și visul lor de a avea o casă încăpătoare, cu interioare dinamice și spații variate de petrecere a timpului liber împreună cu prietenii. Acestea au fost coordonatele de la care am plecat pe drumul realizării unui proiect inedit, plin de farmec și surprinzător.

Locuința a fost concepută pe trei nivele principale (parter, etaj și terasă circulabilă), unicitatea ei reieșind din alternanța de seminivele intercalate între cele de bază, amplasarea pachetelor de trepte ascendente către rooftop în zona curții de lumină, precum și din jocul de volume suprapuse, ieșite în relief sau în consolă, pentru obținerea unui efect vizual de impact.

Accesul în locuință, amplasat central, este semnalat pe fațada principală prin elemente minimaliste verticale sau orizontale, în principal cu rol estetic, dar putând fi utilizate și drept suporturi pentru vegetația cățărătoare. Pentru încadrarea ideală în orice context urbanistic, avem avantajul finisajului alb neutru, ales în combinație cu placări din cărămidă aparentă, pe dominanta volumului principal.

fatada intrare

fatada intrare

fatada spate

fatada cu vedere in strada

Teren îngust, în pantă, arhitectură ingenioasă și interioare dinamice

Aglomerațiile urbane, tot mai frecvente în orașele României, generează noi nevoi de construire, inovative și adaptate posibilităților terenurilor libere, din ce în ce mai puțin existente în zonele centrale și de interes rezidențial.

Un teren îngust și cu pantă semnificativă poate fi considerat impropriu realizării unui proiect funcțional și cu un design acceptabil. Noi am spune, dimpotrivă, că un astfel de teren este ideal pentru un beneficiar nonconformist, deschis către o arhitectură minimalistă, bazată pe alternanța de volume pe nivele diferite și cu înălțimi variate.

Prin urmare, funcționalul casei a fost gândit pentru a fi amplasat, în mod special, pe un teren îngust și în pantă, arhitecții rezolvând ingenios și creativ toate provocările pe care o astfel de amplasare le-ar fi putut ridica. Totodată, locuința se poate proiecta cu succes și între două calcane existente pe laturile lungi ale sitului, fără a exista inconveniente de locuire. Astfel, toată casa primește lumină naturală în spațiile de interes, din direcția fațadei principale și a celei posterioare, precum și dintr-o mică curte interioară, amplasată central.

parter

plan etaj

terasa

Alternanță de trepte și seminivele, echilibru estetic și funcțional

Nevoile de locuire moderne au generat un concept de compartimentare a locuinței în două zone principale de interes, denumite generic de zi și de noapte, independente ca utilitate practică și dispuse pe etaje diferite, funcțiunea fiecărui spațiu determinându-i poziționarea în plan. Astfel, atât parterul, cât și etajul se bucură de o tratare mai atipică a amplasării interioarelor, camera de zi față de zona de preparare și servire a alimentelor, la fel ca și zona matrimonială de odihnă față de cele două camere de oaspeți, fiind situate pe seminivele diferite, care crează un vizual dinamic, dar și util în separarea funcțională a casei.

sectiune casa modernaArhitectura gândită în folosul utilizatorilor trebuie concepută de la interior la exterior, pentru optimizarea unui flux adaptat specificului fiecărei familii, potrivit activităților cotidiene și hobby-urilor acestora, doar așa putându-se transforma în realitate visul care a stat la baza proiectului. Forma exterioară a construcției are rolul de a îmbrăca armonios compartimentarea interioară în elemente arhitecturale și detalii decorative, cu ajutorul cărora întregul ansamblu să dobândească personalitatea arhitectului, combinată cu unicitatea beneficiarilor.

locuinta minimalista

 

Vrei să-ți construiești o astfel de casă? Arhitecții Acolada Design îți pot pune la dispoziție proiectul complet. Lasă-ne un mesaj dacă dorești detalii!


Call Now Button