Ambient montan în aglomerația orașului
Aglomerația urbană, din ce în ce mai împovărătoare, a determinat dorința unei familii de a-și crea propria oază de liniște într-un cadru montan, recreat în propria curte.
Aglomerația urbană, din ce în ce mai împovărătoare, a determinat dorința unei familii de a-și crea propria oază de liniște într-un cadru montan, recreat în propria curte.
Arhitectura casei, terasele în trepte, amenajarea în pantă a terenului și includerea zonelor de relaxare, specifice vacanțelor la munte, oferă acestei proprietăți toate caracteristicile unei cabane situate în mijlocul naturii sălbatice. Pentru obținerea unui design exterior inedit a fost necesară armonizarea cromaticii și a materialelor de finisaj utilizate cu peisajul montan autentic.
Fiecare casă își spune povestea de cum pășim în curte, personajele principalele fiind preferințele beneficiarului și simțul artistic al arhitectului.
Prin modelarea estetică a fațadelor, o simplă locuință urbană poate deveni o veritabilă casă montană, cu aer de vacanță continuă.
Prima impresie a unei case este dată, în principal, de fațade, care definesc caracterul amenajării întregii proprietăți. Atenția pentru detaliile arhitecturale devine, astfel, prioritară, pentru un efect spectaculos iluminatul exterior fiind un element de neînlocuit. Lemn și piatră, pădure și stâncă, întregul proiect este o adevărată metaforă vizuală a unui decor de poveste, desprins parcă din inima munților și adus în mijlocul orașului.
Curtea acestei proprietăți atipice construcțiilor urbane a permis ca imaginația arhitecților să prindă viață, oferind beneficiarilor bucuria unui trai relaxat, în fiecare zi. Foișor cu grătar din cărămidă și loc de luat masa în natură, pentru zilele călduroase din timpul verii, leagăn de munte pentru distracția copiilor sau odihna părinților, terase umbrite de coroanele brazilor și plimbări pe poteci pietruite, care leagă zonele de interes ale proprietății, și multă-multă liniște, atât de aproape și, totuși, atât de departe de tumultul orașului.