Amenajarea locuinței, pentru majoritatea dintre noi, înseamnă un stres suplimentar agitației cotidiene normale, în special din cauza implicației financiare a unui astfel de proiect personal. Și cel mai greu moment vine, de obicei, după finalizarea renovării sau a amenajării propriu-zise a locuinței, ajungându-se la etapa alegerii pieselor de mobilier, corpurilor de iluminat, a decorațiunilor și elementelor textile necesare pentru a ne putea bucura de căsuța noastră. S-au cheltuit deja, până acum, o mare parte din banii economisiți și ne simțim responsabili să chibzuim mai bine bugetul rămas pentru finalizarea proiectului.

Stresul și grija care ne macină, din păcate, nu prea ne mai lasă loc să simțim bucuria momentului în care visele noastre prind viață, când ar trebui să ne încânte fiecare piesă nou aleasă, cu ajutorul căreia vom crea ambientul mult dorit. “Oare o să ne ajungă banii pe care îi avem, pentru tot ce ne mai trebuie în casă?”, “6000 lei pentru canapea nu e prea mult pentru noi?”, “Covorul ăsta se potrivește cu restul încăperii? Nu e prea încărcat?”, “Să luăm un colțar sau o canapea și un fotoliu?”. Întrebări, întrebări și iar întrebări. Unele fără răspuns pentru moment, altele deslușite după zile de căutări obositoare, dar cele mai triste sunt atunci când răspunsul vine prea târziu, greșeala fiind săvârșită deja și fără posibilitate de remediere. “Da. 6000 lei doar pentru canapea era prea mult. Și, din păcate, ne-am dat seama de asta când am realizat că nu mai avem bani pentru covor, lustră, draperii sau televizor…” sau “Ți-am zis eu că e prea colorat și obositor covorul ales de tine! Ce facem acum cu el? Alți bani nu mai avem și dacă-l mai văd o singură secundă în plus simt că am să explodez.”

În astfel de situații când nu știm cum e cel mai înțelept să ne gestionăm bugetul sau care sunt cele mai bune decizii estetice și funcționale, pentru a evita cheltuieli inutile și greșeli nedorite, soluția ar fi să apelăm și noi la un specialist în domeniul amenajărilor interioare. Cine este acesta? Designerul sau arhitectul de interior, desigur! El ne pot ajuta să ne organizăm locuința, să o mobilăm și să o decorăm așa cum am visat, în limita banilor de care dispunem. În acest scop au fost create serviciile de consiliere design, cu preț pe oră, arhitectul fiind cel care poate să răspundă la toate întrebările care, aparent, sunt fără răspuns pentru noi.

Acest serviciu reprezintă, de fapt, comunicarea și colaborarea directă dintre beneficiar și designer, prin care se va găsi cea mai bună soluție pentru amenajarea în speță, fără a fi necesar un proiect 3D, mult mai detaliat, dar și mai costisitor și pentru realizarea căruia este necesar un timp de execuție mai mare decât în cazul unei consilieri de design.

Noi, ca beneficiari, îi vom oferi designerului toate informațiile necesare și cerințele noastre în ceea ce privește finalizarea amenajării, pentru ca, la final, să cădem de comun acord asupra elementelor care vor defini întregul design. Designerul de interior va fi cel care va propune soluțiile optime pentru spațiul respectiv, indiferent că este vorba de amplasarea funcțională a mobilierul deja ales de beneficiari sau achiziționarea altor produse noi, bineînțeles cu încadrare în bugetul stabilit.

Pentru a evidenția importanța intervenției unui designer în ceea ce privește finalul unei amenajări, vă prezentăm în articolul de astăzi câteva imagini din două proiecte de consiliere realizate de echipa Acolada pentru o familii din Iași, care și-au dorit o altfel de abordare pentru amenajarea apartamentului proaspăt achiziționat, bineînțeles în limita bugetului de care dispuneau. Fiind atenți la cerințele lor, am transformat interioarele în ambiente plăcute și practice, în acord cu nevoile și preferințele lor estetice și funcționale. Intervenția noastră a constat în stabilirea direcției de design dorite, urmată de alegerea și poziționarea materialelor de finisaj pentru toate încăperile, a corpurilor de iluminat și a pieselor de mobilier. Rezultatul a fost obținerea unei locuințe primitoare și luminoase, într-o cromatică dominată de nuanțe pastel, cu mobilier comod, adaptat bugetului și nevoilor de locuire care au reieșit în urma discuțiilor inițiale.

După cum vedem, mintea unui designer de interior este setată să caute cele mai bune soluții și să observe detalii fine, la care de obicei beneficiarii nici nu se gândesc. Dacă vă găsiți în orice fel de impas decizional pe parcursul amenajării voastre, nu ezitați să ne contactați. Unul dintre arhitecții și designerii noștri va fi alături de voi!

 


Call Now Button