De copil am fost atras de domeniile practice, mi-au plăcut matematica și fizica, obiecte la care am participat și la olimpiade, și am urmat un liceu cu profil real. Deci, aș putea spune că sunt o fire logică, bine înrădăcinată în realitate. Pe de altă parte, însă, vizualul și latura estetică a lucrurilor din jurul meu m-au fascinat la fel de mult. Mixajul ideal între aceste aspecte ale vieții, care mă atrăgeau și mă făceau să oscilez ca direcție, l-am găsit în cadrul unui domeniu vast și complex, numit Arhitectură, al cărui rezultat hibrid reunește Frumosul cu Funcționalul.
Arhitectura, pentru mine, este un cumul de experiențe variate rezultate din abordări diferite. Nu există o rețetă universal valabilă, în ideea că dacă știi “x” și “y”, gata, ești arhitect. E nevoie de foarte multă experiență în toate aspectele domeniului. Dacă arhitectura zicem că este mai mult bazată pe analiză funcțională, putem spune că designul se axează, în principal, pe latura estetică a ansamblului. Prin urmare, designul îmi satisface mai mult dorința de a-mi dezvolta experiența și latura artistică. Deci, este o completare a viziunii oferite de arhitectură, cu detalierea anumitor aspecte vizuale.
Dintotdeauna mi-a plăcut compania oamenilor și pot spune fără nicio exagerare că iubesc să lucrez într-o echipă formată din oameni cu experiențe diferite, unde ideile pot circula liber și pot fi interpretate în mod diferit, pentru a atinge perspective și viziuni cât mai neașteptate. Acolada, din punctul meu de vedere, oferă acel mediu în care ideile proprii pot prinde viață, transformându-se în experiențe noi de care beneficiază întreaga echipă.
Consider că avem cu toții o datorie, fie că suntem designeri, arhitecți sau graficieni, să educăm comunitatea asupa necesității păstrării unei valori culturale arhitecturale și urbanistice unitare. Individualismul și autosuficiența, ce domină de ceva timp în atitudinea beneficiarilor, generează mai departe atitudini negative, cu rezultate nicidecum pozitive. Și aici nu mă refer doar la nivel arhitectural, ci inclusiv atunci când vorbim de un design interior care, chiar dacă în teorie nu afectează alte persoane în afară de beneficiar, totuși va propaga o anumită imagine celor care vor interacționa cu el și, implicit, va transmite o stare mai mult sau mai puțin dorită de privitor.
Nu există rețete, formule sau direcții clare asupra domeniului. Este înfricoșător, în unele momente, să privești înainte și să nu poți vizualiza drumul pe care-l va urma creația ta, dar, odată ce pasiunea te învăluie, nu trebuie limitată, dând frâu liber gândirii și abordării. Așa se naște viitorul proiect, dintr-o combinație de momente lucide, pragmatice, cu focus pe analiză și funcțiune, alternate cu perioade de liberă visare, în care forma și culoarea crează imaginea perfectă. Este un drum lung, variabil și schimbător, dar experiențele acumulate vor da unicitate arhitectului, recunoscându-i-se caracterul indispensabil.