Fie că aveți un apartament vechi, cu finisaje un pic depășite, fie că sunteți deținătorii unei locuințe noi, dacă vreți să închiriați, trebuie să vă găsiți cele mai bune soluții pentru spațiul vostru.

Experiența unor specialiști vă poate oferi o privire de ansamblu asupra amenajării apartamentului, soluții simplificate și, cel mai important, rentabile din perspectiva menținerii celui mai bun raport investiție – profit, pentru că închirierea este, în esența ei, o activitate generatoare de venituri.

Înainte să începeți renovarea și amenajarea apartamentului, primul pas ar fi să aflăm cine sunt chiriașii voștri țintă, în funcție de locație, număr de camere, chiar și specificul statistic al orașului în ceea ce privește închirierile (existența sau nu a studenților, crearea de noi locuri de muncă și domeniile de activitate, media de vârstă a populației, poate chiar procentul orientativ de cupluri și familii tinere). Acest lucru este important în stabilirea prețului chiriei, corelat și cu nivelul pieței de închirieri din orașul vostru, ușurând astfel calculul cu privire la valoarea unei investiții rentabile pentru voi.

design interior

 

7 detalii de ajutor în închirierea cu succes a unei locuințe:

1. Cu toții preferăm apartamentele luminoase și aerisite , astfel încât, recomandarea noastră este să investiți într-o bună iluminare a spațiului, mai ales în zonele cheie, precum bucătăria sau livingul, și să nu le aglomerați cu prea multă mobilă și decorațiuni fără o utilitate evidentă, deoarece întunecă încăperea, creând un real disconfort.

2. În ceea ce privește finisajele, vă propunem o cromatică neutră și caldă, evitând culorile stridente sau apăsătoare. Pentru pereți, cea mai bună alegere este varul lavabil, ușor de aplicat și curățat ulterior, accesibil ca preț, disponibil într-o paletă foarte variată de nuanțe și texturi (lucios, mat prăfos, cu aspect metalic etc.). Foarte important, păstrați o rezervă de var sau măcar codul producătorului, pentru eventualele reparații ulterioare. Tapetul poate fi și el o alternativă pentru anumiți pereți, însă trebuie ținut cont de faptul că va fi mai greu de reparat și întreținut, iar modelul ales este posibil sa nu fie pe gustul unui potențial chiriaș.

3. Dacă aveți un apartament vechi, în care încă mai există mozaicul original, cu pardoseala de lemn uzată sau chiar fără parchet, varianta cea mai facilă este alegerea unei mochete sau a unui covor PVC, de genul celor întâlnite în zonele cu trafic intens, ușor de montat peste ce există deja, fără costuri prea mari. De asemenea, dacă pardoselile existente sunt la același nivel și dacă înălțimea de montaj a ușilor permite, tot cu costuri relativ reduse și cu rapiditate de montare, există și varianta parchetului laminat, existent în prezent într-o varietate foarte mare de texturi, modele și culori.

4. Curățenia este un alt aspect cheie pentru reușita închirierii unui apartament, atât ca aspect general, cât și ca posibilitatea întreținerii ei ulterioare. Astfel, recomandarea noastră este folosirea în amenajare a unor materiale ușor de întreținut, nu foarte pretențioase la o exploatare casnică normală, cu grad de uzură destul de ridicat, ușor de curățat, fără risc de a se păta sau deteriora în cazul unor mici accidente zilnice. De asemenea, nu subestimați nici importanța aspectului apartamentului în momentul vizionării lui de către potențiali chiriași. Dacă este nevoie, aveți, în prezent, opțiunea de a apela la servicii profesionale de curățenie după finalizarea amenajării.

5. O altă decizie care trebuie cântărită cu grijă este mobilarea apartamentului. Dacă optați pentru piese de mobilier scumpe, de calitate superioră, veți investi o sumă de bani mai mare, dar care este posibil să genereze un preț al închirierii mai ridicat decât în cazul unor apartamente similare ca poziționare și suprafată. Trebuie luată în calcul, însă, și degradarea firească a mobilierului în urma utilizării, uneori poate mai accelerată decât în cazul în care apartamentul ar fi fost locuit de voi înșivă, și, implicit, devalorizarea acestor piese. Situația aflată la polul opus este alegerea unui mobilier foarte ieftin, evident de o calitate mult inferioară, care inițial poate însemna o economie financiară, însă va necesita înlocuirea lui integrală sau parțială mult mai des decât în cazul alegerii unui mobilier de o calitate mai bună.. De aceea, recomandarea noastră generală este optarea pentru un compromis echilibrat calitate – preț, care, pe termen lung, se va dovedi cea mai rentabilă soluție de mobilare în cazul închirierii.

6. Dați un aer nou și proaspăt locuinței, indiferent dacă este un apartament recent construit, sau unul vechi. Se poate schimba întreg ambientul cu câteva detalii cheie, care nu necesită investiții foarte costisitoare. De exemplu, puteti alege facilități moderne de depozitare și organizare, covoare noi, în culori vesele și atractive, la care asortați și niște corpuri de iluminat potrivite ambientului pe care vreți să-l creați, cateva tablouri canvas, un ceas de perete, poate chiar și pernuțe decorative și draperii noi, dacă bugetul vă permite. Iar dacă sunteți adeptul Do It Yourself, puteți încerca recondițioanarea ușilor sau a unor piese de mobilier deja existente, pentru a le da un aspect proaspăt, revigorat.

7. Neavând un număr constant de persoane care vor închiria apartamentul de-a lungul timpului, este bine de luat în considerare alegerea unui mobilier versatil, ușor de optimizat în funcție de nevoile de moment. O canapea extensibilă în living, scaune pliabile, ușor de depozitat când nu sunt utile, împreună cu o masă extensibilă, taburete cu rol și de depozitare, precum și orice alte piese de mobilier cu mai multe funcțiuni, dar cu gabarit redus, vă vor ajuta să oferiți spațiului vostru posibilitatea unei reconfigurări facile, din punct de vedere funcțional.


Call Now Button