Chiar și un magazin de vânzare și reîncărcare a cartușelor pentru imprimante are nevoie să arate curat și elegant, în ciuda prafului negru de la tonere, care zilnic se depune pe toate suprafețele. Orice client își dorește să fie întâmpinat în magazin de o atmosferă proaspătă, plăcută și primitoare, cu produse aflate în ordine pe rafturi, cu personal îngrijit și zâmbitor.
În acest sens, întreaga amenajare trebuia să găsească soluții la principalele problematici create de profilul activității desfășurate: praful de toner care pătează toate suprafețele, foarte multă marfă de dimensiuni mici și mijlocii, nevoia unor zone private pentru angajați, în care să se poată desfășura activitățile mai puțin ordonate (încărcarea și curățarea cartușelor, de exemplu) sau în care accesul fizic al clienților să fie delimitat doar la nivel de mobilare, fără ca vizibilitatea să fie, și ea, redusă.
Provocarea majoră a amenajării acestui spațiu comercial a fost găsirea unei soluții pentru problema prafului negru inestetic. Rezolvarea a venit prin alegerea unei linii cromatice avantajoase în acest sens, optându-se pentru crearea contrastului între albul anumitor pereți sau zone de mobilier, în special verticale, și cenușiul spațiilor foarte expuse spre prăfuire constantă. Tot din același motiv, a apărut și o încăpere creată pentru reîncărcarea cartușelor, cu acces doar din zona permisă angajaților, ferită de privirile clienților, limitându-se astfel contactul magazinului cu praful de toner.
O altă provocare a fost îmbinarea estetică și funcțională a unor zone diferite de expunere, în funcție de dimensiunea produselor aflate la vânzare, pentru optimizarea la maxim a spațiului existent. Astfel, s-a optat pentru panouri metalice perforate cu sisteme de prindere versatile și foarte eficiente în exploatarea spațiului de prezentare a mărfurilor de mici dimensiuni, în combinație cu rafturi din PAL, adaptate perfect încăperii, precum și mărimii cutiilor cu cartușe mai mari.
Simplitatea cromatică alb – cenușiu a fost aleasă și în scopul evidențierii siglei firmei, realizată din litere volumetrice din polistiren, foarte colorate și vesele, și amplasată pe peretele cel mai vizibil, încă de la intrare. Utilizarea iluminatului profesional, cu rol de punere în valoare a întregului magazin și de evidențiere a produselor aflate la vânzare, vine ca un artificiu de design la finalul amenajării realizate.
În cazul spațiilor comerciale, designul nu mai poate fi considerat drept o cheltuială sau un moft, devenind un adevărat instrument de marketing, o investiție în promovarea unei imagini care să atragă clienții și să scoată în evidență profesionalismul întregului business.