Amenajarea locuinței în alb și negru este destul de populară în prezent, dar, cu toate că pare o alegere simplă, acest duet cromatic este suficient de sensibil și pretențios încât să necesite un plus de atenție pentru obținerea unui design reușit. Simplitatea și eleganța unui astfel de interior se încadrează în stiluri diferite, de la minimalismul rece și masculin la reinterpretarea contemporană a unui clasicism cu accente feminine.

amenajare hol

hol apartamentEfectele obținute prin alegerea acestei direcții cromatice sunt deloc de neglijat, suficiente pentru a justifica opțiunea făcută. Deschiderea și luminozitatea create prin utilizarea albului imaculat, adâncimea obținută prin oglindirea suprafețelor de negru lucios, senzația de extra înălțime și spațialitate, eleganța indiscutabilă și rafinată a combinației alb-negru sau sentimentul de puritate, ordine și simplitate sunt doar câteva dintre atuurile unor astfel de amenajări interioare.

living apartament

bucatarie open spaceJocul cromatic poate fi realizat, cu efecte similare, nu doar din alb și negru, ci și din nuanțe apropiate, ca alb-murdar, culoarea untului sau cenușiu închis și antracit, aceste nuanțări având rolul de a crea ambientul în armonie cu personalitatea și dorințele beneficiarului, încălzind atmosfera, îndulcind contrastul și oferând unicitate amenajării.

reflexiile frumosului bucatarie alb negru open space

bucatarie in alb si negruEfectul realizat prin dualitatea cromatică va fi mai bine punctat prin utilizarea unor accente de culoare, singulare pe încăpere, pentru a nu ajunge la policromie. De exemplu, o pernă decorativă, un covor cu un strop de culoare, un tablou sau chiar și o piesă de mic mobilier într-o nuanță vie devin centrul de interes cromatic al spațiului respectiv, un artificiu de design simplu, dar cu un rezultat spectaculos.

dormitor

Dintre avantajele simplității acestei cromatici am putea aminti ușurința alegerii pieselor de mobilier, a decorațiunilor sau a textilelor, ținând cont de direcția de design, fără griji și emoții în asortarea cu succes a culorilor. Un dezavantaj conex ar fi tentația de a supraaglomera interiorul cu decorațiuni și piese de mic mobilier, din dorința de a compensa lipsa culorilor variate. Frumusețea și particularitatea unică a designului Black&White este tocmai simplitatea elegantă a celor două culori, a unei mobilări minimale și a elementelor decorative reduse numeric, dar cu impact estetic major.

Livinguri, bucătării, băi sau dormitoare, încăperi cu destinații diferite pot îmbrăca haina fără vârstă a unicității în alb și negru într-un ansamblu armonios, sofisticat și rafinat, mereu în trend indiferent de tendințe. Realizarea unui astfel de ambient în stil “Less is more” devine o opțiune pentru iubitorii eleganței simple, a decorurilor distinse, a ordinii și curățeniei, atât ca știl de design, cât și ca mod de viață. Interiorul în care locuim nu este altceva decât o oglindire a stării interioare dintr-o anumită etapă, o modalitate de exprimare a personalității și trăirilor fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte, casa de vis nu poate fi decât casa în care ne putem trăi visul cu ochii.

sediu firma

 


Call Now Button