“Ce părere aveai despre designerii de interior, înainte de a-ți amenaja locuința?”

“Părere bună despre ei, dar n-aș fi apelat niciodată la serviciile lor. Consideram că mă descurc singură, că mă pricep. Ce-ar fi putut fi așa de greu?”

“Și, totuși, nu ți-ai amenajat singură nici locuința și nici sediul firmei. Corect?”

“Așa este. Și, slavă Domnului, că am înțeles că nu pot face singură totul în viață. De asta suntem fiecare dintre noi specializați în anumite domenii, pentru a învăța să facem bine acele lucruri, iar pentru celelalte să apelăm la specialiști. Cu ceva timp înainte de a-mi cumpăra apartamentul am avut ocazia s-o cunosc pe Ioana, să văd unele interioare la care și-a adus contribuția și, poate cel mai important, să văd cum gândește procesul implementării unui proiect de design interior. Abia așa am înțeles că nu-i doar despre combinarea culorilor și asortarea materialelor, ci despre cum să armonizezi culorile cu formele și texturile, în întreg spațiul. Eu mi-aș fi dorit foarte multe elemente disparate, care îmi plăceau, dar despre care nu aveam idee dacă merg împreună. Ea m-a ajutat să fac o selecție din toată diversitatea care era în capul meu și să aleg o cromatică unitară, care să lege spațiile între ele, și culori de accent prin care să punctăm anumite zone.”

 

“Care este contribuția cea mai importantă adusă de designer interiorului tău?”

“Cred că pe parte de organizare funcțională a interiorului. A venit cu multe idei pe care eu nu le-aș fi văzut. Repoziționarea sistemelor electrice, întrerupătoare, prize și corpuri de iluminat, funcție de amplasarea mobilierului e ceva ce eu nu aș fi luat în calcul, la momentul acela. Probabil, m-aș fi lovit de diverse inconveniente pe parcursul locuirii, dar ar fi fost tardiv pentru a mai face ceva. În ceea ce privește amenajarea livingului, ținând cont ca e o zonă comună de cameră de zi, loc de luat masa, hol intrare, dressing pentru haine și încălțăminte și zona de trecere spre dormitor, bucătărie și baie, nu m-aș fi descurcat singură cu alegerea și poziționarea fiecărei piese de mobilier. Mi se păreau prea multe funcțiuni pentru același spațiu, prea multe de depozitat și organizat. Pentru Ioana, toate păreau relativ simple și mult mai clare decât pentru mine. Asta m-a liniștit și mi-a dat încredere că sunt pe mâini bune.”

 

“Nu ți s-a părut mult prețul designului interior? Adică, nu te-ai gândit că ai fi putut cumpăra încă niște lucruri prin casă, de banii ăia?”

“Cu ani în urmă, mi se păreau bani aruncați pe fereastră. Dar asta era pe vremea când eu credeam că mă pricep la toate. Acum, mi-aș pune o altă întrebare: oare câți bani aș fi aruncat pe fereastră dacă nu lucram cu un designer de interior? Deoarece, cu banii plătiți pe design eu am ieșit în profit, nemaipierzând bani cu decizii greșite și reparații ulterioare, gestionând altfel bugetul alocat mobilierului, draperiilor sau corpurilor de iluminat. Eu, singură, nu aș fi știut unde să caut produse bune cu prețuri corecte, nu aș fi știut să estimez ce înseamnă preț corect, pe ce merită să dau mai mult decât m-aș fi gândit eu și de unde fac apoi economie, pentru a nu depăși suma finală. Și, trebuie să recunosc, nu aș fi reușit să echilibrez și să armonizez atât de bine cromatica, cu piesele alese și banii investiți.”

 

“Tu ai lucrat și a doua oară cu firma de design, pentru businessul tău. Ce te-a făcut să apelezi din nou, la Acolada?”

“Certitudinea unei amenajări făcute astfel încât banii alocați de mine pentru decorarea și mobilarea spațiului să fie o investiție pentru firmă, nu o cheltuială. Adică, să aducă plus valoare interiorului și grădinii, să devină adevărate instrumente de marketing pentru activitatea desfășurată acolo. Și așa s-a și întâmplat. Copiilor le-a plăcut ceea ce au văzut la petrecerea de deschidere a afterschoolului, părinții au fost încântați de atmosfera veselă și toată lumea mulțumită, la final. Și noi, și clienții noștri, dar și echipa de designeri Acolada.”

 

“Ce recomandare ai face celor care au un spațiu de amenajat și încă stau în dubii dacă să apeleze la o firmă de design interior sau să facă economie și să se descurce singuri?”

“Fiți deștepți, n-o faceți doar pe-a deștepții, că o să vă coste scump! Nu e o rușine să recunoaștem că nu știm de toate. E firesc să fie așa. Și, lucrând cu oameni deștepți, care se pricep la ceea ce fac, avem șansa să fim și noi deștepți. Și relaxați că bugetul, apartamentul și liniștea noastră sunt în siguranță.”

client acolada
Otilia C., client Acolada, în anul 2017, pentru amenajarea unui apartament de două camere, cu destinație de locuit, și în anul 2018, a unei case, sediul “Shakespeare Afterschool for Excellence”.


Call Now Button