De multe ori, cel mai greu obstacol în calea unui design reușit și a unei amenajări implementate cu succes este lipsa de încredere a beneficiarilor, în cei pe care îi angajează pentru experiența, cunoștințele și curajul lor creativ. Atunci când clientul “merge pe mâna” designerului, când îi dă acces la o parte din povestea lui, exprimându-și atât dorințele, cât și fricile, finalul este unul fericit pentru ambele părți.

design interior clasic

1. Ce te-a făcut să apelezi la serviciile unui designer de interior? Care au fost beneficiile colaborării cu o firmă de profil?

“Păi faptul că ești destul de matur să realizezi implicațiile, pe termen lung, ale hotărârilor tale (fără educație în domeniu și, de multe ori, complet haotice). Dacă ești capabil să recunoști că nu te pricepi la design, că nu ai timp, că n-ai ochiul format sau, pur și simplu, că nu-ți place să te implici în lucruri de genul acesta decât minimul necesar și doar dacă ești forțat de împrejurări…, atunci e cazul să apelezi la servicii profesionale. Nu cred că vei vrea să trăiești sau să-ți desfășori activitatea într un spațiu care arată “într-un mare fel”, dar nu în sensul bun. Eu, personal, am apelat din mai multe motive. În primul rând, trebuie să recunosc că am tendința de a amesteca stilurile între ele foarte tare și nu am un simț estetic al spațiilor prea dezvoltat. În al doilea rând, doar pentru că nu pot fi două chestiuni în primul rând, nu-mi place absolut deloc sa mă implic tare în astfel de activități și mă irită cumplit toate detaliile sau lucrurile la care trebuie sa fiu atentă. În esență, nu am vrut să iasă din casa mea ceva de tot râsul, pentru că probabil cam așa ar fi fost dacă m-aș fi ocupat doar eu…”

bucatarie clasica

2. Poți estima câți bani ai economisit folosind recomandările unui profesionist? Ce greșeli ai fi făcut dacă te-ai fi aventurat singură în această experiență?

Nu știu să spun câți bani am economisit apelând la serviciile Ioanei, răspunsul la această întrebare provenind dintr-o analiză comparativă (ar fi însemnat ca eu să mai fi făcut o amenajare în prealabil celei făcute cu Ioana, ca să fac diferența între cele două). Știu, în schimb, să spun că am făcut, în mod cert, economie de timp, minte și nervi. În plus, am câștigat câteva lucruri pe care nu le-aș fi luat înainte în considerare (de genul “mi-a zis mie cineva că a făcut așa și nu e mulțumit”), cum ar fi încălzirea din pardoseală, acoperișul cu unghi de înclinație foarte mic sau alte lucruri despre care ingineri, proiectanți sau meseriași îmi spuneau că “nu se pot face, sunt prea greu de executat, că voi avea probleme ulterioare etc”. Uite că, până la urmă s-au și făcut, și nici nu au apărut neajunsurile menționate de ei, pentru că a fost cineva care să le explice că se poate și cum să facă astfel încât să fie bine pentru toată lumea. Și, nu în ultimul rând, am câștigat un design al casei mele, așa cum n-am știut să-l explic prin cuvinte, dar pe care mi-l doream din tot sufletul – designul lui “acasă al meu”.

camera de baie

3. Ce recomandări faci unor tineri care și-au achiziționat un apartament sau o casă și vor să renoveze?

Ce-i sfătuiesc pe alții? Păi să facă un pic de research înainte, totuși, ca să știe măcar în mare de la ce să pornească. Nu știu, să se gândească la culorile pe care le vor, își doresc tapet sau var, ce fel de mobilă le place? Întrebări de genul ăsta și să fie flexibili și open minded, pentru că, altfel, colaborarea nu are cum să fie una ok, de ale cărei rezultate să se bucure cu toții!

Mihaela D., beneficiară a unui proiect de amenajare interioară și exterioară

dormitor matrimonial clasic

Imaginile utilizate pentru acest articol provin din cadrul proiectelor realizate de echipa Acolada.

 


Call Now Button